Vastuullinen yritystoiminta

Vastuullinen yritystoiminta_kuva_w645pxKun haluatte systematisoida yrityksenne tai järjestönne vastuullisuustyön, olen mielelläni avuksi. Ensimmäiseksi kartoitamme vastuullisuuden nykytilanteen organisaatiossanne ja laadimme sen pohjalta vastuullisuuden tavoiteohjelman. Autan yritystänne tai järjestöänne myös sopivien mittareiden määrittämisessä sekä tiedonhankinnassa.

Muotoilemme yhdessä organisaatiollenne vastuullisen toiminnan periaatteet, ympäristö- ja henkilöstöpolitiikan.

Jos yrityksenne teettää töitä alihankintana tai hankkii merkittävän osan raaka-aineista tai välituotteista tavarantoimittajilta, vastuullisuustyöhön kuuluu myös kumppaneiden vastuullisuuden kartoitus. Voimme laatia kyselyn ja suunnitella sen toteutuksen yhdessä. Samalla voimme pohtia, hyötyisikö yrityksenne BSCI:n eli Business Social Compliance Initiative -jäsenyydestä.

Vastuullisuutta kannattaa kehittää yhteistyössä organisaation sidosryhmien kanssa. Toteutan sidosryhmähaastattelut ja -kyselyt puolestanne tai yhteistyössä kanssanne.

Teimme S-ryhmän vastuullisuustyön pohjustamiseksi sidosryhmäanalyysin muutama vuosi sitten. Lue lisää prosessista ja sen hyödyistä S-ryhmälle.

Lue, miten tamperelainen työasujen valmistaja Image Wear sai vastuullisuustyölleen selvät suuntaviivat laatimamme kartoituksen ja tavoiteohjelman ansiosta.